V Poprade otvorili 10. ročník Letnej fotoškoly

06.08.2005 Poprad

Poprad 6. augusta (TASR) - V Elektrárni Tatranskej galérie v Poprade otvorili dnes 10. ročník letnej fotoškoly Domu fotografie, ktorý potrvá do 14. augusta. ...
Poprad 6. augusta (TASR) - V Elektrárni Tatranskej galérie v Poprade otvorili dnes 10. ročník letnej fotoškoly Domu fotografie, ktorý potrvá do 14. augusta. Zúčastňuje sa na nej vyše sto fotografov z 13 krajín ako napríklad z Českej republiky, Lotyšska, Maďarska, Slovenska.

Po celý týždeň bude pod Tatrami pracovať pätnásť fotodielní pod vedením 17 lektorov zo Slovenska i zahraničia. Na účastníkov čakajú semináre, prezentácie noviniek fotomateriálu a techniky ako aj konzultácie portfólií. Letná fotoškola Domu fotografie vyvrcholí prezentáciou prác účastníkov na výstave v Galérii P. M. Bohúňa v Liptovskom Mikuláši.
Vernisáž je naplánovaná na sobotu 13. augusta o 15.00 hod a bude spojená so záhradnou slávnosťou. Výstava potrvá do 23. októbra. Na letnej fotoškole v Poprade sa počas jej trvania zúčastnilo vyše 1000 fotografov a si 140 lektorov z asi 30 krajín. Uviedla pre TASR koordinátorka projektu Lucia Benická z občianskeho združenia Dom fotografie v Poprade.
 

Vyberte región

mark